Jednoduchý recept

Lečo zapečené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5753

Ingredience

1500 dkg Brambory
85 dkg Lečo sterilované
200 ml Mléko polotučné
4 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
12 dkg Máslo čerstvé
4 dkg Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

547% Kalorie 10,785 kcal
Kilojoule 45 123kJ
546% Sacharidy 1,965 g
245% Tuky 184 g
185% Sodík 4 g
777% Bílkoviny 437 g

Lečo zapečené postup přípravy receptu:

1

Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky.

2

Z poloviny másla, mouky a mléka uvaříme bešamel.

3

Necháme vychladnout, vmícháme vejce a smícháme s bramborami. Pekáč vymažeme máslem, na dno dáme polovinu brambor, na ně polovinu leča z konzervy, klobásu pokrájíme a zakryjeme zbytkem brambor.

4

Zalijeme smetanou, zakapeme zbylým máslem a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě asi 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept