Jednoduchý recept

Ledová kolečka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57532

Ingredience

Na krém
50 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
0,1 l Mléko polotučné
4 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na polevu
300 g Cukr moučkový
30 g Lentilky
6 ml Pomerančová šťáva
Na těsto
140 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
280 g Hera
420 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazání plechu
60 g Hera

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 732kJ
6% Sacharidy 23 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 18 mg
4% Bílkoviny 2 g

Ledová kolečka postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku dáme mléko, žloutky, pudink, pískový a vanilkový cukr. Kastrůlek položíme nad horkou vodní lázeň a za stálého míchání zahříváme až do zahoustnutí krému. Odstavíme z vodní lázně, stálým mícháním mírně vychladíme a vložíme do krému máslo. Pokračujeme v míchání do vychladnutí a zahoustnutí krému.

2

Na mírném ohni ve vhodné nádobě, za stálého míchání povaříme cukr s pomerančovou šťávou na hladkou polevu.

3

Do misky prosejeme mouku, přidáme při pokojové teplotě změklý tuk. Přisypeme pískový a vanilkový cukr, nakonec žloutky. Ze surovin vypracujeme hladké a nelepivé těst, které zabalené do potravinářské fólie dáme na 30 minut odpočinout.

4

Vyvalíme ho na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolečka, které pečeme na tukem vymazaném plechu, v předehřáté troubě. Pečeme při 180°C 10 minut.

5

Po upečení, je necháme vychladnout do druhého dne. Potom je naplníme připraveným krémem, slepíme po dvě kolečka k sobě. Nakonec kolečka potřeme pomerančovou polevou a ozdobíme lentilkami.

Poznámka

Polevu můžeme připravit například citrónovou. Do cukru nedáme pomerančovou šťávu, ale citrónovou. V návodu není uvedená doba přípravy do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept