Ledová kolečka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledová kolečka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57532 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Na krém | |
---|---|
50 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
0,1 l | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Pudinkový prášek - vanilkový |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na polevu | |
300 g | Cukr moučkový |
30 g | Lentilky |
6 ml | Pomerančová šťáva |
Na těsto | |
140 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
280 g | Hera |
420 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymazání plechu | |
60 g | Hera |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 74,4mg |
Draslík | 7,3mg |
Vláknina | 792,1mg |
Vitamín A | 86,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Pomerančová šťáva, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Lentilky, Cukr vanilka, Hera, Mouka pšeničná hladká T 650, Hera mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledová kolečka postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku dáme mléko, žloutky, pudink, pískový a vanilkový cukr. Kastrůlek položíme nad horkou vodní lázeň a za stálého míchání zahříváme až do zahoustnutí krému. Odstavíme z vodní lázně, stálým mícháním mírně vychladíme a vložíme do krému máslo. Pokračujeme v míchání do vychladnutí a zahoustnutí krému. |
2 | Na mírném ohni ve vhodné nádobě, za stálého míchání povaříme cukr s pomerančovou šťávou na hladkou polevu. |
3 | Do misky prosejeme mouku, přidáme při pokojové teplotě změklý tuk. Přisypeme pískový a vanilkový cukr, nakonec žloutky. Ze surovin vypracujeme hladké a nelepivé těst, které zabalené do potravinářské fólie dáme na 30 minut odpočinout. |
4 | Vyvalíme ho na moukou posypaném vále na velký plát, silný 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolečka, které pečeme na tukem vymazaném plechu, v předehřáté troubě. Pečeme při 180°C 10 minut. |
5 | Po upečení, je necháme vychladnout do druhého dne. Potom je naplníme připraveným krémem, slepíme po dvě kolečka k sobě. Nakonec kolečka potřeme pomerančovou polevou a ozdobíme lentilkami. |
Poznámka
Polevu můžeme připravit například citrónovou. Do cukru nedáme pomerančovou šťávu, ale citrónovou. V návodu není uvedená doba přípravy do druhého dne.