Telecí rolky se šunkou, sýrem a okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 106 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí rolky se šunkou, sýrem a okurkou
Celkový čas: | 106 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 81 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57538 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Závitky | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Hořčice |
5 dl | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka uzená |
120 g | Sýr Čedar |
800 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 601,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Čedar, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř 4 barev, Smetana 33% (šlehačka), Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí rolky se šunkou, sýrem a okurkou postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme 6 tenkých plátků silné asi 1,5 cm. Maso zlehka naklepeme, posypeme solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Sterilované sladkokyselé okurky (asi 8 cm dlouhé) rozkrojíme podélně na poloviny. Plátky masa potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky, plátek tvrdého sýru a doprostřed polovinu okurky. Maso těsně zavineme do závitků, převážeme je nití tak, aby i z bočních okrajů nic nevypadlo. |
2 | V hrnci si rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka opečeme závitky z každé strany dozlatova. Zalijeme je hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě asi 60-80 minut. |
3 | Hotové závitky vyjmeme, odstraníme z nich opatrně nitě a odložíme do teplé mísy. Do zbylého výpeku přilijeme smetanu a pomalu, za stálého míchání povaříme 1 minutu. Závitky na talířích přelijeme smetanovou šťávou a hned servírujeme. |
Poznámka
Jako přílohu podávame makaróny nebo vařené brambory a salát z čerstvé zeleniny.