Vepřové domácí klobásy po švédsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové domácí klobásy po švédsku
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57540 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
150 g | Maizena - kukuřičný škrob |
5 dl | Masový vývar |
2,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
2,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Telecí maso přední |
3,5 kg | Vepřová plec |
200 g | Vepřová střeva tenká |
1,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Směs | |
---|---|
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Dusičnan draselný |
4 polévková lžíce | Sůl |
Na vaření | |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 364,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 473,4mg |
Vitamín A | 18,6mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček mletý, Sůl, Vepřová plec, Vepřová střeva tenká, Zázvor mletý, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Masový vývar, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dusičnan draselný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové domácí klobásy po švédsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové a telecí maso bez blan pokrájíme na menší kousky a 2x jemně přemeleme na masovém strojku. Pomleté maso dáme do velké mísy. Přidáme k němu bramborovou moučku, promícháme a poté postupně, za stále míchání přiléváme masový chladný vývar. Masovou hmotu musíme míchat minimálně 1 hodinu. Poté přidáme sůl, cukr, čerstvě pomletý pepř, mleté nové koření, mletý hřebíček, mletý zázvor a mletý kmín. Směs důkladně znovu prošleháme. Omytá vepřová střívka naplníme masovou náplní a utváříme převázaním provázku 15-20 cm dlouhé klobásky. |
2 | Klobásky důkladně osušíme, potřeme směsí cukru, soli a ledku. Odložíme je na chladné místo, zakryjeme utěrkou a necháme je uležet 1 hodinu. |
3 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu 3-4 lítry vody. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní klobásky a pomalu je vaříme 30-45 minut. |
4 | Teplé klobásky hned servírujeme. |
Poznámka
Podáváme k nim bramborovou kaši politou máslem a hořčici. Klobásky též můžeme opéct na roštu, pak je podáváme s chlebem a hořčicí.