Recept

Vepřové domácí klobásy po švédsku

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57540
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 kávová lžička Hřebíček mletý
150 g Maizena - kukuřičný škrob
5 dl Masový vývar
2,5 kávová lžička Nové koření mleté
2,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sůl
1 kg Telecí maso přední
3,5 kg Vepřová plec
200 g Vepřová střeva tenká
1,5 kávová lžička Zázvor mletý
Směs
4 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Dusičnan draselný
4 polévková lžíce Sůl
Na vaření
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,009 kcal
Kilojoule 4 221kJ
5% Sacharidy 18 g
90% Tuky 67 g
86% Sodík 2 g
138% Bílkoviny 78 g

Vepřové domácí klobásy po švédsku postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové a telecí maso bez blan pokrájíme na menší kousky a 2x jemně přemeleme na masovém strojku. Pomleté maso dáme do velké mísy. Přidáme k němu bramborovou moučku, promícháme a poté postupně, za stále míchání přiléváme masový chladný vývar. Masovou hmotu musíme míchat minimálně 1 hodinu. Poté přidáme sůl, cukr, čerstvě pomletý pepř, mleté nové koření, mletý hřebíček, mletý zázvor a mletý kmín. Směs důkladně znovu prošleháme. Omytá vepřová střívka naplníme masovou náplní a utváříme převázaním provázku 15-20 cm dlouhé klobásky.

2

Klobásky důkladně osušíme, potřeme směsí cukru, soli a ledku. Odložíme je na chladné místo, zakryjeme utěrkou a necháme je uležet 1 hodinu.

3

Ve velkém hrnci přivedeme k varu 3-4 lítry vody. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní klobásky a pomalu je vaříme 30-45 minut.

4

Teplé klobásky hned servírujeme.

Poznámka

Podáváme k nim bramborovou kaši politou máslem a hořčici. Klobásky též můžeme opéct na roštu, pak je podáváme s chlebem a hořčicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept