Venkovské bagetky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Venkovské bagetky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57543 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Chlebový kvásek |
5 g | Cukr krupice |
60 g | Mák - semena |
210 g | Mouka chlebová |
40 g | Mouka žitná bílá |
6 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 160,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mák - semena, Mouka chlebová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Venkovské bagetky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu, přidáme chlebovou a žitnou mouku, cukr a sůl a promícháme. Přidáme kvásek a hnětením vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, z nich vyválíme bagetky, které rozložíme na plech. |
2 | Pokropíme vodou, posypeme mákem a necháme ještě půl hodiny kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 200°C. |