Jogurtový chléb s javorovým sirupem a hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový chléb s javorovým sirupem a hrozinkami
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57547 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
60 g | Hrozinky |
150 ml | Jogurt bílý |
30 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Sirup javorový |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 14,5mg |
Draslík | 193,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 194,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Hrozinky, Jogurt bílý, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový chléb s javorovým sirupem a hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme javorový sirup, mléko, rozpuštěné máslo, přidáme jogurt, hladkou mouku, cukr a sůl, vmícháme hrozinky. Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí, nastavíme program na základní chléb a necháme péct. |