Recept

Jahodový mražený dezert

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 57549

Ingredience

170 g Cukr krupice
700 g Jahody zahradní
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Voda pitná
Vaření v páře
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 020kJ
17% Sacharidy 61 g
67% Tuky 51 g
1% Sodík 28 mg
15% Bílkoviny 9 g

Jahodový mražený dezert postup přípravy receptu:

1

Omyté jahody necháme okapat. Dvě třetiny jahod rozmačkáme vidličkou, zbylou třetinu odložíme na ozdobu. Do rendlíku vlijeme 1 dl vody s cukrem. Sirup necháme vychladnout, mezitím vyšleháme 4 žloutky do pěny a smetanu ušleháme na tuhou šlehačku.

2

Rendlík se sirupem posadíme do hrnce s litrem vařící vody. Do sirupu vložíme vyšlehané žloutky a pošleháme nad parou, než žloutková pěna zhoustne. Poté rendlík sejmeme z hrnce, šleháme až do vychlednutí. Do krému zamícháme rozmačkané jahody, zapracujeme tuhou šlehačku a naplníme vhodných formiček. Poté vložíme do mrazničky a krém necháme zamrazit (2 - 3 hodiny).

3

Formičky před podáváním namočíme do misky s horkou vodou (jen na pár sekund), aby se krém uvolnil. Poté vyklopíme na talířky, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept