Recept

Medové perníčky s rozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57552

Ingredience

Na těsto
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
120 g Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
20 g Cukr vanilka
1 polévková lžíce Kakao
60 g Kandované ovoce
13 g Kypřicí prášek do pečiva
60 g Mandle
4 polévková lžíce Med včelí
4 dl Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
60 g Ořechy lískové
60 g Ořechy vlašské
60 g Rozinky bílé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
Na polevu
2 ml Citronová šťáva
150 g Cukr moučkový
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 669kJ
8% Sacharidy 27 g
6% Tuky 4 g
1% Sodík 10 mg
7% Bílkoviny 4 g

Medové perníčky s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Do teplého mléka v kastrůlku vsypeme cukr, vložíme med, přilijeme olej. Vyšleháme na hladkou tekoucí hmotu, do které všleháme vejce.

2

Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přisypeme vanilkový cukr, pomleté mandle, lískové i vlašské ořechy a na malé kousky pokrájené kandované ovoce. Přidáme ještě rozinky, skořicový cukr, skořici, kakao, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec vlijeme připravené medové mléko a ze všech surovin důkladně vypracujeme hladké těsto, které zabalené do fólie odložíme na hodinu do lednice.

3

Poté rozvlálíme do plátu o síle 5 mm a vykrajujeme kolečka, která skládáme vedle sebe na na tukem vymazaný plech.

4

Pečeme v mírně předehřáté troubě, po upečení necháme vychladnout, potřeme bílkovou polevou. Odložíme na dva týdny odležet a změknout.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept