Recept

Sladkokyselá kaše z rebarbory

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57553

Ingredience

Kaše
300 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
500 g Reveň (Rebarbora)
4 dl Voda pitná
Šlehačka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 236kJ
27% Sacharidy 96 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 10 mg
4% Bílkoviny 2 g

Sladkokyselá kaše z rebarbory postup přípravy receptu:

1

Stvoly rebarbory omyjeme, oloupeme a nákrájíme na špalíčky. V hrnci ve vodě rozvaříme cukr i vanilkový cukr, přidáme rebarboru a pomalu ji také rozvaříme. Vaříme však jen krátce, přibližně 15 minut. Kukuřičný škrob (Maizenu) rozmícháme ve sklenici se třemi lžícemi vody, za stálého míchání přilijeme k rozvařené rebarboře a povaříme ještě minutu. Poté hrnec odstavíme z plotny, jakmile rebarbora trochu vychladne, rozmixujeme ji tyčovým mixérem na kaši. Podle chuti můžeme přisladit. Rebarborovou kaši nalijeme do kompotových misek a dáme do chladničky na 1 - 2 hodiny vychladit. Mezitím vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem na tuhou šlehačku. Vychlazenou rebarborovou kaši ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Takto připravenou ovocnou kaši můžeme uvařit i z jiného ovoce: angreštu, rybízu, jahod, malin aj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept