Sladkokyselá kaše z rebarbory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselá kaše z rebarbory
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57553 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
Kaše | |
---|---|
300 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
4 dl | Voda pitná |
Šlehačka | |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 361,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Reveň (Rebarbora), Voda pitná, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselá kaše z rebarbory postup přípravy receptu:
1 | Stvoly rebarbory omyjeme, oloupeme a nákrájíme na špalíčky. V hrnci ve vodě rozvaříme cukr i vanilkový cukr, přidáme rebarboru a pomalu ji také rozvaříme. Vaříme však jen krátce, přibližně 15 minut. Kukuřičný škrob (Maizenu) rozmícháme ve sklenici se třemi lžícemi vody, za stálého míchání přilijeme k rozvařené rebarboře a povaříme ještě minutu. Poté hrnec odstavíme z plotny, jakmile rebarbora trochu vychladne, rozmixujeme ji tyčovým mixérem na kaši. Podle chuti můžeme přisladit. Rebarborovou kaši nalijeme do kompotových misek a dáme do chladničky na 1 - 2 hodiny vychladit. Mezitím vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem na tuhou šlehačku. Vychlazenou rebarborovou kaši ozdobíme šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Takto připravenou ovocnou kaši můžeme uvařit i z jiného ovoce: angreštu, rybízu, jahod, malin aj.