Recept

Domácí pudink z karamelu, smetany a mandlí

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 62 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 47 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57554

Ingredience

1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
Karamel
170 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Voda pitná
Vaječná směs
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
4 polévková lžíce Maliny
4 polévková lžíce Mandle plátky
Vodní lázeň
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 283kJ
17% Sacharidy 62 g
74% Tuky 56 g
5% Sodík 102 mg
23% Bílkoviny 13 g

Domácí pudink z karamelu, smetany a mandlí postup přípravy receptu:

1

Pudinkové formičky, ve kterých budeme péct, vytřeme voňavým olejem. Do pánve vsypeme 170 g pískového cukru, přidáme 3 lžíce vody a za stálého míchání uvaříme zlatý karamel, který nalijeme do misek. Vyšleháme smetanu s cukrem, vejci a vanilkovým cukrem. Směs přecedíme přes jemné síto a nalijeme do formiček, které umístíme na hlubší plech, do nějž jsme nalili vařící vodu. Vaříme pomalu ve vodní lázni v předehřáté troubě za teploty 150 - 160°C přibližně 25 - 40 minut (podle velikosti a obsahu formiček).

2

Abychom zjistili, že je pudink hotový, píchneme do jeho středu špejlí - pokud karamelová šťáva vytéká z otvoru, je pudink již upečený. Maliny omyjeme a necháme okapat.

3

Pudink ponecháme ve formičkách do vychladnutí, poté vyklopíme na talířky, ozdobíme plátky mandlí, čerstvými malinami a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Na ozdobu můžeme použít i jiné ovoce: například borůvky, lesní jahody, ostružiny...

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept