Obalovaná jablka plněná mandlovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalovaná jablka plněná mandlovou náplní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57557 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
120 g | Džem jahodový |
800 g | Jablka |
150 g | Mandle |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
4 dl | Voda pitná |
Šlehačka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 73,0mg |
Draslík | 485,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Mandle, Strouhanka, Voda pitná, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Máslo čerstvé, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalovaná jablka plněná mandlovou náplní postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku přivedeme k varu 4 - 5 dl vody, vložíme mandle a minutu je povaříme. Scezené mandle oloupeme a pomeleme v mlýnku na mák. Tak získáme z mandlí pastu, kterou vložíme do misky, přidáme moučkový cukr a mandlovou nádivku dobře vymícháme. |
2 | Velká sladkokyselá jablka omyjeme, osušíme a odřežeme vršek od stopky. Pomocí ostré lžičky jablka vydlabeme (jádřince i část dužiny). |
3 | Na dno vydlabaných jablek vložíme malou lžičkou jahodový džem a naplníme je mandlovou nádivkou. Jablka potřeme rozpušteným máslem (1 lžíce) a obalíme v jemné strouhance. |
4 | Poté jablka usadíme do pekáčku, který jsme vytřeli máslem (2 lžíce). Dáme péct do trouby, předem vyhřáté na 200°C. Pečeme do měkka - přibližně 25 minut. Smetanu vyšleháme elektrickým šlehačem na tuhou šlehačku, ped koncem šlehání přidáme 2 lžičky vanilkového cukru a lžíci práškového cukru. Upečená jablka dáme na talířky, ozdobíme šlehačkou a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme studené.