Recept

Studený kapr po záporožsku

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57558
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
0,5 ks Citrony
1500 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 ks Mrkev kořen
1 ks Okurky nakládané
5 polévková lžíce Olej rostlinný
6 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
200 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 100kJ
10% Sacharidy 35 g
22% Tuky 17 g
55% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 51 g

Studený kapr po záporožsku postup přípravy receptu:

1

Menšího kapra očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve i ocas, naporcujeme. Porce ryby osolíme, opepříme, obalíme v mouce a po obou stranách na 3 lžících oleje opečeme.

2

Mezitím očistíme mrkev a petržel, společně s cibulí a nakládanou okurkou pokrájíme na nudličky nebo kolečka a dáme do kastrolu opéci na rozpálený olej. Poté přidáme rozkrájená rajčata, sůl, celý pepř a bobkový list, zalijeme trochou horké vody, přikryjeme, podusíme.

3

Opečenou rybu vyndáme z pánve, položíme do kastrolu se zeleninou a vše na mírném ohni dusíme pod pokličkou ještě asi 10 minut. Přendáme na servírovací mísu, necháme vychladnout, podáváme s pečivem.

4

Jednotlivé porce na talířích ozdobíme citronem a sekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept