Studený kapr po záporožsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený kapr po záporožsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57558 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1500 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurky nakládané |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
6 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
200 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Kapr obecný, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studený kapr po záporožsku postup přípravy receptu:
1 | Menšího kapra očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve i ocas, naporcujeme. Porce ryby osolíme, opepříme, obalíme v mouce a po obou stranách na 3 lžících oleje opečeme. |
2 | Mezitím očistíme mrkev a petržel, společně s cibulí a nakládanou okurkou pokrájíme na nudličky nebo kolečka a dáme do kastrolu opéci na rozpálený olej. Poté přidáme rozkrájená rajčata, sůl, celý pepř a bobkový list, zalijeme trochou horké vody, přikryjeme, podusíme. |
3 | Opečenou rybu vyndáme z pánve, položíme do kastrolu se zeleninou a vše na mírném ohni dusíme pod pokličkou ještě asi 10 minut. Přendáme na servírovací mísu, necháme vychladnout, podáváme s pečivem. |
4 | Jednotlivé porce na talířích ozdobíme citronem a sekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení pokrmu.