Studený nadívaný kapr po ukrajinsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený nadívaný kapr po ukrajinsku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57559 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Celer bulvový |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
1000 g | Kapr obecný |
200 g | Křen |
150 ml | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 121,3mg |
Draslík | 985,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,0mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Kapr obecný, Křen, Majonéza, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studený nadívaný kapr po ukrajinsku postup přípravy receptu:
1 | Menšího kapra očistíme a zbavíme šupin, odřízneme hlavu, poté rybu nařízneme podél hřbetu. Vyjmeme páteř, všechny velké kosti a vnitřnosti, z kůže opatrně seřízneme maso. Hlavu, kosti i jedlé vnitřnosti zalijeme vařící osolenou vodou a uvaříme rybí vývar. Zároveň na oleji necháme zesklovatět velkou nasekanou cibuli, na nudličky pokrájíme mrkev a malý celer. |
2 | Kapří maso spolu s anglickou slaninou umeleme do mísy, přidáme připravenou cibulku, podle chuti osolíme a opepříme. Tuto nádivku rozložíme na kapří kůži, srolujeme do válečku, ovineme gázou a vložíme do kastrolu. Kapra zalijeme přecezeným rybím vývarem, přidáme rozkrájenou kořenovou zeleninu a vaříme do měkka. Z uvařené ryby opatrně sejmeme gázu, necháme ji hodinu vychladnout, poté ji naporcujeme. |
3 | Takto upraveného kapra podáváme s majonézou ochucenou strouhaným křenem a s chlebem. |
Poznámka
Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vychlazení pokrmu.