Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5756 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
100 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
20 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 363,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na čtvrtky, zalijeme osolenou vroucí vodou a vaříme doměkka. |
2 | Scezené brambory rozmícháme s máslem a mlékem na hladkou kaši, přidáme žloutky, celá vejce a nasekanou šunku. |
3 | Promíchanou kaši dáme do zapékací mísy, pokropíme máslem a posypeme sekanou petrželkou. Zapečeme asi 25 minut v troubě. |
4 | Podáváme se salátem nebo k dušené zelenině. |
Bramborová kaše zapečená s vejci je vynikající přílohou, která je vhodná jak masu, tak i k zelenině, ale je velice chutná i samotná. Tento recept jsem vyzkoušela a mohu ho jen doporučit. Jistě ho zvládnete připravit, tak vzhůru do vaření.