Recept

Studený kapr po gruzínsku s ořechovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57560
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
6 stroužek Česnek
4 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
1800 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
100 ml Olej olivový
6 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
5 ks Žemle tuková
100 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 638kJ
9% Sacharidy 33 g
46% Tuky 34 g
16% Sodík 320 mg
83% Bílkoviny 46 g

Studený kapr po gruzínsku s ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve i ocas, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na menší porce, z hlavy uvaříme rybí vývar. Mrkev a petržel oloupeme, podélně překrojíme, cibuli oloupeme, přepůlíme.

2

Nakrájenou rybu vložíme do kastrolu, přidáme kořenovou zeleninu s cibulí, lžíci octa, sůl, cukr, celý pepř a bobkový list. Zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme do měkka. Dušenou rybu dáme na 2 hodiny do chladu.

3

Mezitím rozlouskáme vlašské ořechy, jádra umeleme s jednou na kusy nakrájenou žemlí, namočenou v rybím vývaru, prolisujeme česnek. Ořechy, žemli i česnek smícháme v míse dohromady a šleháme, v malých dávkách přidáváme za stálého šlehání olej, až získáme hustý krém. Ochutíme solí a citrónovou šťávou.

4

Porce studené dušené ryby položíme na servírovací talíře, přelijeme vychlazenou ořechovou omáčkou, ozdobíme kolečkem citronu a sekaným koprem. Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vychlazení pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept