Staroruská studená štika po kláštersku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staroruská studená štika po kláštersku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57562 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
5 ks | Nové koření celé |
150 ml | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kg | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 21,4mg |
Vláknina | 302,8mg |
Vitamín A | 8,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Nové koření celé, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staroruská studená štika po kláštersku postup přípravy receptu:
1 | Vykuchanou a omytou rybu, zbavíme hlavy, ploutví i ocasu pokrájíme na kousky, mírně osolíme, obalíme v mouce a opečeme se všech stran na oleji. Opečenou rybu vložíme do velké zavařovací sklenice. |
2 | Ocet smíchaný s vodou v poměru 1:1 svaříme s bobkovým listem, novým kořením a třemi oloupanými stroužky česneku. Do vychladlého nálevu přimícháme ještě jeden prolisovaný stroužek česneku, poté ho nalijeme na opečenou štiku, zavařovací sklenici zakryjeme a uložíme do chladu. |
3 | Po 24 hodinách již rybu můžeme podávat na stůl. Takto připravená vydrží v chladu i několik dní. |
Poznámka
Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vychlazení a k „odležení“ pokrmu. Místo štiky lze použít i jiné sladkovodní ryby.