Recept

Staroruská studená štika po kláštersku

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57562
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 ks Nové koření celé
150 ml Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kg Štika obecná
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 729kJ
1% Sacharidy 3 g
6% Tuky 5 g
10% Sodík 196 mg
51% Bílkoviny 29 g

Staroruská studená štika po kláštersku postup přípravy receptu:

1

Vykuchanou a omytou rybu, zbavíme hlavy, ploutví i ocasu pokrájíme na kousky, mírně osolíme, obalíme v mouce a opečeme se všech stran na oleji. Opečenou rybu vložíme do velké zavařovací sklenice.

2

Ocet smíchaný s vodou v poměru 1:1 svaříme s bobkovým listem, novým kořením a třemi oloupanými stroužky česneku. Do vychladlého nálevu přimícháme ještě jeden prolisovaný stroužek česneku, poté ho nalijeme na opečenou štiku, zavařovací sklenici zakryjeme a uložíme do chladu.

3

Po 24 hodinách již rybu můžeme podávat na stůl. Takto připravená vydrží v chladu i několik dní.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vychlazení a k „odležení“ pokrmu. Místo štiky lze použít i jiné sladkovodní ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept