Běloruské studené rybí krokety Halky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Běloruské studené rybí krokety Halky
Běloruské studené rybí krokety Halky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57563 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
800 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
125 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Protlak rajčatový |
3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
125 ml | Zakysaná smetana |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 212,7mg |
Draslík | 953,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kapr obecný, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Běloruské studené rybí krokety Halky postup přípravy receptu:
1 | Menšího kapra očistíme, vykucháme, zbavíme hlavy, ploutví i ocasu, stáhneme kůži a rybu podle možností vykostíme. Potřebné množství masa (cca 600 g) nakrájíme na kousky, zbylé maso odložíme pro jiné použití. Na lžíci oleje necháme zesklovatět nasekanou cibuli, do vlažného mléka namočíme na kusy nakrájené žemle. |
2 | K nakrájenému rybímu masu přidáme připravenou cibuli se žemlí a vše dvakrát umeleme. Směs osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, spojíme s vejcem, důkladně zamícháme a vytvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu, které následně obalíme v mouce a opečeme na oleji. |
3 | Teplé opečené krokety vložíme do kastrolu, zalijeme rajským protlakem, bílým vínem, přidáme cukr, sůl, nasekaný kopr, zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni 10 - 15 minut. Kastrol stáhneme z ohně, vmícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a dáme nejméně na 6 hodin rozležet do chladu |
4 | Krokety přelité omáčkou podáváme jako studenou večeři, předkrm, případně jako chuťovku. |
Poznámka
Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a „odležení“ pokrmu. Pro přípravu je možno použít jakékoli sladkovodní ryby, v tomto receptu je použita naše nejdostupnější ryba - kapr.