Bramborová kaše zapečená se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše zapečená se zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 5757 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
80 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
20 g | Tuk |
0,1 l | Víno bílé |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 52,3mg |
Draslík | 703,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Víno bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše zapečená se zelím postup přípravy receptu:
1 | Scezené zelí překrájíme a podusíme na másle a slanině doměkka. Během dušení podléváme vínem. |
2 | Z uvařených brambor, mléka a másla vymícháme hladkou kaši. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu bramborové kaše, na ni vrstvu zelí a pokryjeme opět kaší. Povrch pomastíme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Zapečeme v troubě. |