Recept

Bramborová kaše zapečená se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 5757
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory vařené
80 g Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
20 g Tuk
0,1 l Víno bílé
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 017kJ
10% Sacharidy 36 g
42% Tuky 31 g
31% Sodík 618 mg
19% Bílkoviny 11 g

Bramborová kaše zapečená se zelím postup přípravy receptu:

1

Scezené zelí překrájíme a podusíme na másle a slanině doměkka. Během dušení podléváme vínem.

2

Z uvařených brambor, mléka a másla vymícháme hladkou kaši. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu bramborové kaše, na ni vrstvu zelí a pokryjeme opět kaší. Povrch pomastíme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Zapečeme v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept