Sladké slunečnicové bagetky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké slunečnicové bagetky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57571 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
8 g | Droždí sušené |
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Slunečnice - semena |
4 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 119,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Slunečnice - semena, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké slunečnicové bagetky postup přípravy receptu:
1 | V míse ušlehámne vejce do pěny, zalijeme mlékem, rozpuštěným máslem, přidáme cukr, sůl, slunečnicová semena a hladkou mouku. Přisypeme sušené droždí a uhněteme do hladkého těsta, poté necháme půl hodiny kynout. Z těsta vytvoříme 4 bagetky, rozložíme na plech, pokropíme vodou a necháme ještě půl hodiny kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 200 stupňů. |