Brioškový chléb s kandovaným zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 206 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brioškový chléb s kandovaným zázvorem
Celkový čas: | 206 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57572 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
80 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
60 g | Zázvor kandovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 16,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Zázvor kandovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brioškový chléb s kandovaným zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vlijeme mléko, rozpuštěné máslo, přidáme sůl, cukr, hladkou mouku a promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, přispypeme droždí a nastavíme program na sladký chléb. Po zaznění signálu přidáme na kousky nakrájený kandovaný zázvor a necháme péct. |