Plněné rybí karbanátky (zrazy) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné rybí karbanátky (zrazy)
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57575 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Filé rybí |
100 g | Křen |
150 ml | Majonéza |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
2 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 189,6mg |
Draslík | 265,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křen, Majonéza, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Solamyl, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné rybí karbanátky (zrazy) postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé rozkrájíme na kostky a do mléka namočíme rozkrájené žemle, nadrobno pokrájíme cibuli, natvrdo uvaříme vejce. Vejce oloupeme a nadrobno nasekáme, velké sterilované okurky krájíme na malé kostičky. |
2 | Filé se žemlemi dvakrát umeleme na strojku, osolíme, opepříme a přidáme lžíci Solamylu, dobře promícháme, ze směsi pak uděláme větší placičky. |
3 | Na lžíci másla orestujeme nadrobno rozsekanou cibuli, přimícháme posekaná vejce a okurky, podle chuti osolíme, směs poklademe na připravené placičky. Zabalíme, vytvarujeme do podoby karbanátků, lehce obalíme v prosáté strouhance a po obou stranách do zlatova opečeme na oleji. |
4 | Hotové zrazy podáváme teplé nebo studené s majonézou, ochucenou strouhaným křenem. |