Recept

Staroruská studená vepřová buženina

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57577
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ks Bobkový list
4 ks Cibule
250 ml Hořčice
2 ks Jablka
120 g Máslo čerstvé
10 ks Nové koření celé
250 ml Ocet estragonový
12 ks Okurky nakládané
250 ml Omáčka tatarská
10 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
1,5 kg Vepřová kýta
300 ml Víno madeira
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 655kJ
9% Sacharidy 33 g
80% Tuky 60 g
318% Sodík 6 g
71% Bílkoviny 40 g

Staroruská studená vepřová buženina postup přípravy receptu:

1

Na pekáč položíme několik špejlí, aby se maso nepřipalovalo. Na špejle vložíme vcelku kus vepřové kýty, kterou polijeme rozpuštěným máslem. Maso posypeme ve hmoždíři nahrubo roztlučeným pepřem, novým kořením a bobkovým listem, nadrobno pokrájenou cibulí a jablky. Podlijeme dvěma lžícemi vody a hustě propícháme vidličkou.

2

Maso v silně vyhřáté troubě opečeme ze všech stran, poté zmírníme oheň, maso posolíme, podlijeme horkou vodou a dále pečeme asi 2 hodiny. Každých 10 minut podléváme šťávou střídavě s estragonovým octem a vínem Madeira.

3

Měkké maso vyjmeme z pekáče na mísu, polijeme výpekem a necháme alespoň 2 hodiny vychladnout.

4

Vychladlé maso ostrým nožem krájíme na tenké plátky, podáváme s tatarskou omáčkou, hořčicí a nakládanými okurkami.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vychladnutí pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept