Mrkvový brioškový chléb s pekanovými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 207 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový brioškový chléb s pekanovými ořechy
Celkový čas: | 207 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57578 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
80 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
80 g | Ořechy pekanové |
100 ml | Sirup javorový |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 17,7mg |
Draslík | 104,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 120,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Ořechy pekanové, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový brioškový chléb s pekanovými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme rozpuštěné máslo, mléko, javorový sirup, přidáme oloupanou a nastrouhanou mrkev, cukr, sůl, hladkou mouku, promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny,přisypeme sušené droždí a nastavíme program na brioškový chléb. Po zaznění signálu přidáme rozpůlené pekanové ořechy, necháme péct. |