Recept

Arménská studená hovězí roláda

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57579
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

6 stroužek Česnek
1000 g Hovězí roštěnka vys. peč.
500 ml Hovězí vývar základní
150 ml Kečup
120 ml Majonéza
40 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Protlak rajčatový
120 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 832 kcal
Kilojoule 3 479kJ
4% Sacharidy 15 g
79% Tuky 59 g
41% Sodík 824 mg
108% Bílkoviny 61 g

Arménská studená hovězí roláda postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec zbavíme tuku a šlach, poté na válu naklepáváme dřevěnou paličkou tak dlouho, až je úplně rozklepaný. Následně maso posypeme pepřem, paprikou a solí, rukama opatrně zformujeme do plátu silného 15 - 20 mm. Vál s masem přemístíme na chladné místo a maso necháme nejméně 1 hodinu rozležet.

2

Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a na kráječi nebo nožem je rozdělíme na šestiny. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky, ty klademe na maso, dále přidáme nudličky slaniny, plátky česneku, dílky uvařených vajec, znovu osolíme, opepříme a opaprikujeme, stočíme do rolády, ovážeme potravinářským provázkem.

3

Pekáč vymažeme máslem, položíme do něj roládu, přelijeme rajským protlakem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme do měkka (přibližně 90 minut), každých 10 - 15 minut roládu otáčíme a podléváme hovězím vývarem. Hotovou pomažeme výpekem a necháme na studeném místě 2 hodiny vychladnout.

4

Studenou roládu ostrým nožem krájíme na tenké plátky a podáváme s majonézou, smíchanou s kečupem.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k „odležení“ a vychladnutí pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept