Arménská studená hovězí roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arménská studená hovězí roláda
Arménská studená hovězí roláda
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57579 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1000 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
500 ml | Hovězí vývar základní |
150 ml | Kečup |
120 ml | Majonéza |
40 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
120 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 450,3mg |
Draslík | 205,5mg |
Vláknina | 547,7mg |
Vitamín A | 466,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Majonéza, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arménská studená hovězí roláda postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec zbavíme tuku a šlach, poté na válu naklepáváme dřevěnou paličkou tak dlouho, až je úplně rozklepaný. Následně maso posypeme pepřem, paprikou a solí, rukama opatrně zformujeme do plátu silného 15 - 20 mm. Vál s masem přemístíme na chladné místo a maso necháme nejméně 1 hodinu rozležet. |
2 | Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a na kráječi nebo nožem je rozdělíme na šestiny. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky, ty klademe na maso, dále přidáme nudličky slaniny, plátky česneku, dílky uvařených vajec, znovu osolíme, opepříme a opaprikujeme, stočíme do rolády, ovážeme potravinářským provázkem. |
3 | Pekáč vymažeme máslem, položíme do něj roládu, přelijeme rajským protlakem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme do měkka (přibližně 90 minut), každých 10 - 15 minut roládu otáčíme a podléváme hovězím vývarem. Hotovou pomažeme výpekem a necháme na studeném místě 2 hodiny vychladnout. |
4 | Studenou roládu ostrým nožem krájíme na tenké plátky a podáváme s majonézou, smíchanou s kečupem. |
Poznámka
Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k „odležení“ a vychladnutí pokrmu.