Studená ukrajinská vařená sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená ukrajinská vařená sekaná
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57581 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
2 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Křen |
200 ml | Majonéza |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1000 g | Maso mleté - mix |
100 ml | Mléko polotučné |
3 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 kávová lžička | Solamyl |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 94,9mg |
Draslík | 430,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Hovězí vývar základní, Křen, Majonéza, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená ukrajinská vařená sekaná postup přípravy receptu:
1 | Do směsi mletého vepřového a hovězího masa přidáme bramborový škrob rozmíchaný v mléce, sůl a pepř, důkladně zamícháme. Uvaříme mrkev, rozkrájíme ji na kostičky, poté na másle připravíme míchaná vejce, do kterých vařenou mrkev zamícháme. |
2 | Na vál rozprostřeme navlhčenou gázu, mletou směs na ni rovnoměrně rozprostřeme. Na maso navrstvíme vejce s mrkví, maso sbalíme do šišky, dobře uhladíme a obalíme gázou. |
3 | Šišku vložíme do osoleného vařícího hovězího vývaru a vaříme do měkka. Uvařenou sekanou vyjmeme z hrnce, v gáze ji necháme vychladnout. Studenou sekanou zbavíme gázy a ostrým nožem ji nakrájíme na plátky. Podáváme s majonézou ochucenou křenem a nakládanou červenou řepou. |
Poznámka
Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítáný čas, potřebný k vychladnutí pokrmu.