Recept

Studená ukrajinská vařená sekaná

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57581
Kategorie: Sekaná

Ingredience

300 g Červená řepa
2 l Hovězí vývar základní
200 g Křen
200 ml Majonéza
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1000 g Maso mleté - mix
100 ml Mléko polotučné
3 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 kávová lžička Solamyl
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 630kJ
4% Sacharidy 13 g
243% Tuky 182 g
52% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 23 g

Studená ukrajinská vařená sekaná postup přípravy receptu:

1

Do směsi mletého vepřového a hovězího masa přidáme bramborový škrob rozmíchaný v mléce, sůl a pepř, důkladně zamícháme. Uvaříme mrkev, rozkrájíme ji na kostičky, poté na másle připravíme míchaná vejce, do kterých vařenou mrkev zamícháme.

2

Na vál rozprostřeme navlhčenou gázu, mletou směs na ni rovnoměrně rozprostřeme. Na maso navrstvíme vejce s mrkví, maso sbalíme do šišky, dobře uhladíme a obalíme gázou.

3

Šišku vložíme do osoleného vařícího hovězího vývaru a vaříme do měkka. Uvařenou sekanou vyjmeme z hrnce, v gáze ji necháme vychladnout. Studenou sekanou zbavíme gázy a ostrým nožem ji nakrájíme na plátky. Podáváme s majonézou ochucenou křenem a nakládanou červenou řepou.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítáný čas, potřebný k vychladnutí pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept