Jednoduchý recept

Oříškový koláč s kandovanou kůrou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57582

Ingredience

Těsto
30 g Cukr krupice
10 g Kypřicí prášek do pečiva
20 g Mandle mleté
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
25 g Tuk
15 ml Voda pitná
Náplň
60 g Cukr moučkový
200 g Kandovaná pomerančová kůra
70 g Med včelí
80 g Máslo čerstvé
200 g Ořechy lískové
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 840kJ
16% Sacharidy 59 g
64% Tuky 48 g
2% Sodík 37 mg
14% Bílkoviny 8 g

Oříškový koláč s kandovanou kůrou postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, cukr, mleté mandle, kypřící prášek, promícháme, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Poté ho vyválíme na plát, položíme na vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut.

2

V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme med, moučkový cukr a necháme rozpustit. Odstavíme z plotny, přimícháme rozšlehané vejce, smetanu, drcené ořechy, kandovanou kůru, rendlík vrátíme na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne. Krém naneseme na upečené těsto, vrátíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

3

Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept