Recept

Pečená ukrajinská paštika

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57584

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
7 ks Hřebíček
500 g Játra vepřová
300 g Kompot brusinkový
150 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový květ
180 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 388kJ
14% Sacharidy 52 g
71% Tuky 53 g
32% Sodík 636 mg
54% Bílkoviny 30 g

Pečená ukrajinská paštika postup přípravy receptu:

1

Z mouky, 60 g másla, kyselé smetany, vejce, cukru a špetky soli připravíme těsto, které rozválíme na 2 placky o síle 5 mm. Anglickou slaninu pokrájíme na tenké plátky.

2

Nastrouhanou mrkev podusíme spolu s nasekanou cibulí na slanině, poté přidáme na kostičky pokrájená játra, opečeme a dusíme do měkka. Směs umeleme, přidáme máslo, trochu mléka, osolíme, okořeníme tlučeným hřebíčkem, muškátem i pepřem a důkladně promícháme.

3

Jednu placku těsta poklademe plátky anglické slaniny, na slaninu rozložíme játrovou směs, potom znovu plátky slaniny, vše přikryjeme druhou plackou. Okraje placek dobře smáčkneme, povrch potřeme mlékem, propícháme vidličkou a dáme péci do trouby při teplotě 180°C. Pečeme do zlatova, hotovou paštiku uložíme do chladu alespoň na hodinu.

4

Paštiku rozdělíme na porce a podáváme s brusinkovým kompotem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vychladnutí pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept