Pečená ukrajinská paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená ukrajinská paštika
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57584 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
7 ks | Hřebíček |
500 g | Játra vepřová |
300 g | Kompot brusinkový |
180 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 365,4mg |
Draslík | 415,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hřebíček, Játra vepřová, Muškátový květ, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená ukrajinská paštika postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, 60 g másla, kyselé smetany, vejce, cukru a špetky soli připravíme těsto, které rozválíme na 2 placky o síle 5 mm. Anglickou slaninu pokrájíme na tenké plátky. |
2 | Nastrouhanou mrkev podusíme spolu s nasekanou cibulí na slanině, poté přidáme na kostičky pokrájená játra, opečeme a dusíme do měkka. Směs umeleme, přidáme máslo, trochu mléka, osolíme, okořeníme tlučeným hřebíčkem, muškátem i pepřem a důkladně promícháme. |
3 | Jednu placku těsta poklademe plátky anglické slaniny, na slaninu rozložíme játrovou směs, potom znovu plátky slaniny, vše přikryjeme druhou plackou. Okraje placek dobře smáčkneme, povrch potřeme mlékem, propícháme vidličkou a dáme péci do trouby při teplotě 180°C. Pečeme do zlatova, hotovou paštiku uložíme do chladu alespoň na hodinu. |
4 | Paštiku rozdělíme na porce a podáváme s brusinkovým kompotem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vychladnutí pokrmu.