Ruská drůbeží paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská drůbeží paštika
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57585 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
750 ml | Hovězí vývar základní |
250 g | Játra vepřová |
500 g | Kuřecí prsa |
150 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
2 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 ks | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 330,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 17g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Muškátový květ, Okurky nakládané, Petržel kořen, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruská drůbeží paštika postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa i játra nakrájíme na kousky, slaninu na kostky a vše v kastrolu opečeme na 100 g másla. Zalijeme osoleným horkým hovězím vývarem, přidáme pokrájenou mrkev a petržel, přepůlenou cibuli, uvaříme do měkka, scedíme, necháme vychladnout. |
2 | Potom maso, játra i zeleninu umeleme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme 70 g změklého másla. Směs dobře utřeme, přendáme do nízké mísy, ozdobíme dílky rajčat, sterilovaných okurek a dáme vychladit. |
3 | Podáváme s přepůlenými žemlemi, na řezu nasucho opečenými a potřenými zbytkem másla. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započten čas, potřebný k vychladnutí pokrmu.