Recept

Ruská drůbeží paštika

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57585
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
750 ml Hovězí vývar základní
250 g Játra vepřová
500 g Kuřecí prsa
150 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový květ
2 ks Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2 ks Rajčata
100 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 857 kcal
Kilojoule 3 585kJ
13% Sacharidy 46 g
67% Tuky 50 g
168% Sodík 3 g
96% Bílkoviny 54 g

Ruská drůbeží paštika postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa i játra nakrájíme na kousky, slaninu na kostky a vše v kastrolu opečeme na 100 g másla. Zalijeme osoleným horkým hovězím vývarem, přidáme pokrájenou mrkev a petržel, přepůlenou cibuli, uvaříme do měkka, scedíme, necháme vychladnout.

2

Potom maso, játra i zeleninu umeleme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme 70 g změklého másla. Směs dobře utřeme, přendáme do nízké mísy, ozdobíme dílky rajčat, sterilovaných okurek a dáme vychladit.

3

Podáváme s přepůlenými žemlemi, na řezu nasucho opečenými a potřenými zbytkem másla.

Poznámka

V době určené na přípravu není započten čas, potřebný k vychladnutí pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept