Recept

Litevský zvěřinový sýr

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57587
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

400 g Bažant obecný
0,3 ks Celer bulvový
6 ks Jalovec
200 g Majonéza
125 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový květ
4 ks Nové koření celé
4 ks Okurky nakládané
8 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
150 ml Víno červené
1,5 l Voda pitná
2 kávová lžička Želatina
350 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 927kJ
6% Sacharidy 21 g
151% Tuky 113 g
161% Sodík 3 g
43% Bílkoviny 24 g

Litevský zvěřinový sýr postup přípravy receptu:

1

Malého oškubaného vykuchaného bažanta rozčtvrtíme, oloupeme mrkev a čtvrtku malého celeru, na jemno nastrouháme sýr Ementál.

2

Bažanta vložíme do osolené vařící vody, přidáme celý pepř, jalovec i nové koření a vaříme asi 80 minut. Po hodině přidáme ho hrnce oloupanou kořenovou zeleninu, nakrájenou na kusy.

3

Když je maso měkké, vyjmeme ho, vývar zcedíme, maso vykostíme, umeleme a dáme do mísy.

4

Do masa vmícháme změklé máslo, strouhaný sýr, přidáme vývar z bažanta, do kterého jsme rozmíchali 2 lžičky želatiny a červené víno. Promícháme, podle chuti přisolíme, přidáme muškátový květ s pepřem a znovu promícháme. Směs upravíme na servírovací mísu, v chladnu necháme ztuhnout.

5

Podáváme s majonézou a kyselými okurkami.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítaný čas, potřebný k vychladnutí pokrmu. Zvěřinový sýr se může připravovat z kterékoliv pernaté zvěře, případně ze zbytků zvěřiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept