Jednoduchý recept

Mandlový koláč s bílou čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57588

Ingredience

Těsto
10 g Kypřicí prášek do pečiva
20 g Mandle mleté
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
25 g Tuk
15 ml Voda pitná
Náplň
80 g Cukr krupice
100 g Mandle
50 g Máslo čerstvé
130 g Sirup Monin - mandlový
3 ks Vejce slepičí
100 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 248kJ
13% Sacharidy 48 g
48% Tuky 36 g
2% Sodík 48 mg
16% Bílkoviny 9 g

Mandlový koláč s bílou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme cukr s moukou, přisypeme kypřící prášek, mleté mandle, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme aspoň 25 minut odležet. Plech pomažeme tukem, z těsta vyválíme plát, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.

2

Do kastrůlku dáme máslo, přidáme cukr, sirup, posléze zahřejeme. Kastrůlek odstavíme, vešleháme vejce, drcené mandle a nadrobno pokrájenou čokoládu. Vzniklý krém naneseme na upečené těsto, uhladíme, plech vrátíme do trouby a pečeme ještě asi půl hodiny.

3

Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept