Těstovinový salát s lilkem, šunkou a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s lilkem, šunkou a olivami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5759 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
200 g | Lilek |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
60 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Rajčata sušená sterilovaná |
350 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 738,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 349,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Lilek, Ocet vinný, Rajčata sušená sterilovaná, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s lilkem, šunkou a olivami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Po vychladnutí přidáme račata a olivy nakrájené na nudličky, šunku a smažený marinovaný lilek na menší kousky. |
3 | Důkladně rozšleháme chilli omáčku, ocet a olej a ochutíme solí a pepřem. Zálivkou pokapeme těstoviny se zeleninou a dobře promícháme. |
4 | Rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Použijeme předem připravený lilek.