Studené gruzínské kuřecí sacivi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studené gruzínské kuřecí sacivi
Studené gruzínské kuřecí sacivi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57595 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
6 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kg | Kuře |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
6 ks | Nové koření celé |
200 ml | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
500 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
8 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 763,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Kuře, Majoránka, Nové koření celé, Ocet vinný, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studené gruzínské kuřecí sacivi postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, petržel a čtvrtku malého celeru oloupeme a překrájíme na kusy, nadrobno nakrájíme cibule a umeleme jádra vlašských ořechů. |
2 | Kuře vložíme do vařící osolené vody a s kořenovou zeleninou ho doměkka uvaříme. Maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kusy a vývar přecedíme. |
3 | Mezitím svaříme vinný ocet s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Na oleji orestujeme cibuli, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout, zalijeme 400 ml vývaru z kuřete, rozšleháme a okořeníme majoránkou a sladkou paprikou. Promícháme, přilijeme přecezený ocet, přidáme sekanou zelenou petrželku s koprem, prolisovaný česnek, žloutek, sůl a vmícháme mletá ořechová jádra. |
4 | Prohřejeme, ale nevaříme, vložíme kuřecí maso a necháme 24 hodin rozležet. |
5 | Podáváme obložené rajčaty. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí a „odležení“ pokrmu.