Recept

Studené gruzínské kuřecí sacivi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57595
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
6 stroužek Česnek
4 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 kg Kuře
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
6 ks Nové koření celé
200 ml Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej rostlinný
500 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
8 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná
400 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 465kJ
5% Sacharidy 19 g
144% Tuky 108 g
24% Sodík 473 mg
64% Bílkoviny 36 g

Studené gruzínské kuřecí sacivi postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel a čtvrtku malého celeru oloupeme a překrájíme na kusy, nadrobno nakrájíme cibule a umeleme jádra vlašských ořechů.

2

Kuře vložíme do vařící osolené vody a s kořenovou zeleninou ho doměkka uvaříme. Maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kusy a vývar přecedíme.

3

Mezitím svaříme vinný ocet s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Na oleji orestujeme cibuli, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout, zalijeme 400 ml vývaru z kuřete, rozšleháme a okořeníme majoránkou a sladkou paprikou. Promícháme, přilijeme přecezený ocet, přidáme sekanou zelenou petrželku s koprem, prolisovaný česnek, žloutek, sůl a vmícháme mletá ořechová jádra.

4

Prohřejeme, ale nevaříme, vložíme kuřecí maso a necháme 24 hodin rozležet.

5

Podáváme obložené rajčaty.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí a „odležení“ pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept