Recept

Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57596
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Příprava
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Těsto
1 polévková lžíce Kečup
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
155 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Pancetta
1 špetka Sůl
75 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
Těstoviny
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Farfalle
1 l Voda pitná
Servírování
3 polévková lžíce Pesto
0,3 ks Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,114 kcal
Kilojoule 4 659kJ
35% Sacharidy 125 g
72% Tuky 54 g
23% Sodík 452 mg
54% Bílkoviny 30 g

Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Příprava: Plech na pečení vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.

2

Těsto: Na grilu opečeme plátky pancetty dozlatova. Opečenou uzeninu nakrájíme nadrobno. Sýr Pecorino nastrouháme. Mouku s kypřícím práškem do pečiva se špetkou soli prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme rukama se změklým máslem do strouhankovité konzistence. Do těsta pak přimícháme třetinu nastrouhaného sýra a nakrájenou uzeninu. Dále pak v mléce (1 lžíci mléka odložíme na potření pečiva před pečením) rozmícháme worcesterovou omáčku a kečup.

3

Dobře rozmíchaný mléčný roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého měkkého těsta. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do kruhového plátu s průměrem asi 18 cm. Plát těsta potřeme mlékem a rozkrájíme ho na kruhové výseče - asi 8 kousků. Všechny nakrájené dílky těstového plátu urovnáme do vymazaného pekáče, potřeme mlékem a posypeme zbývajícími 2/3 nastrouhaného sýra.

4

Takto připravené pikantní trojhránky pak pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

5

Těstoviny: Než se trojhránky upečou, uvaříme ve vroucí, osolené vodě těstoviny do měkka. Vařené těstoviny scedíme, vmícháme do nich pro ochucení lžíci olivového oleje a urovnáme je do servírovací mísy. Na těstoviny rozložíme pikantní slaninové pečivo.

6

Servírování: Tento pokrm servírujeme s pestem a s listovým salátem, horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept