Recept

Staroruské studené nadívané kuře

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57597

Ingredience

40 ml Brandy
200 g Cibule sterilovaná
800 g Kuře
200 g Majonéza
50 g Mandle
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Muškátový květ
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová krkovička
1 ks Vepřový jazyk

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 323kJ
1% Sacharidy 5 g
146% Tuky 109 g
34% Sodík 682 mg
73% Bílkoviny 41 g

Staroruské studené nadívané kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře nařízneme po páteři od krku až k biskupu, opatrně vykostíme, ještě opatrněji seřízneme maso z kůže, křidélka a stehýnka však ponecháme. Kůži opatrně rozložíme na čistou bílou mokrou utěrku, odřezané maso naklepeme a rozložíme na kůži.

2

Kosti dáme vařit s oloupanou mrkví a petrželí nakrájenými na větší kusy i s vepřovým jazykem. Když je jazyk měkký, pod tekoucí vodou ho zchladíme, ještě teplý oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme a osolíme.

3

Potom připravíme nádivku. Vepřové maso a polovinu slaniny umeleme, přidáme vejce, sůl, mletý pepř a muškátový květ a dobře promícháme. Do takto připravené nádivky nakrájíme druhou polovinu slaniny, přidáme nakrájený jazyk a nasekané oloupané mandle, můžeme přichutit koňakem.

4

Nádivku zformujeme do válečku, položíme na kuře, dohromady zformujeme, zabalíme do utěrky a převážeme potravinářským provázkem.

5

Zabalené kuře vložíme do hrnce, zalijeme připraveným studeným vývarem, uvedeme do varu a pak na mírném ohni vaříme doměkka, asi 50 minut, potom ho vyndáme na prkénko a dáme vychladit, vychlazené pak ostrým nožem naporcujeme tak, že oddělíme stehna a křídla a zbytek rozdělíme na 4 díly.

6

Naporcované vařené nadívané kuře podáváme s majonézou, obložené nakládanými cibulkami.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept