Staroruské studené nadívané kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staroruské studené nadívané kuře
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57597 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
40 ml | Brandy |
200 g | Cibule sterilovaná |
800 g | Kuře |
200 g | Majonéza |
50 g | Mandle |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
100 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová krkovička |
1 ks | Vepřový jazyk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 253,0mg |
Draslík | 566,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sterilovaná, Kuře, Majonéza, Mandle, Muškátový květ, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový jazyk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Staroruské studené nadívané kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře nařízneme po páteři od krku až k biskupu, opatrně vykostíme, ještě opatrněji seřízneme maso z kůže, křidélka a stehýnka však ponecháme. Kůži opatrně rozložíme na čistou bílou mokrou utěrku, odřezané maso naklepeme a rozložíme na kůži. |
2 | Kosti dáme vařit s oloupanou mrkví a petrželí nakrájenými na větší kusy i s vepřovým jazykem. Když je jazyk měkký, pod tekoucí vodou ho zchladíme, ještě teplý oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme a osolíme. |
3 | Potom připravíme nádivku. Vepřové maso a polovinu slaniny umeleme, přidáme vejce, sůl, mletý pepř a muškátový květ a dobře promícháme. Do takto připravené nádivky nakrájíme druhou polovinu slaniny, přidáme nakrájený jazyk a nasekané oloupané mandle, můžeme přichutit koňakem. |
4 | Nádivku zformujeme do válečku, položíme na kuře, dohromady zformujeme, zabalíme do utěrky a převážeme potravinářským provázkem. |
5 | Zabalené kuře vložíme do hrnce, zalijeme připraveným studeným vývarem, uvedeme do varu a pak na mírném ohni vaříme doměkka, asi 50 minut, potom ho vyndáme na prkénko a dáme vychladit, vychlazené pak ostrým nožem naporcujeme tak, že oddělíme stehna a křídla a zbytek rozdělíme na 4 díly. |
6 | Naporcované vařené nadívané kuře podáváme s majonézou, obložené nakládanými cibulkami. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí pokrmu.