Recept

Studená voskresenská nakládaná hovězí pečeně

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57598
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ks Bobkový list
6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
200 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Hřebíček
1 kávová lžička Jalovec
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 kávová lžička Koriandr mletý
2 kávová lžička Máta
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Nové koření celé
1 l Ocet vinný
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
500 g Povidla švestková
200 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Sůl
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 024kJ
10% Sacharidy 37 g
101% Tuky 75 g
60% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Studená voskresenská nakládaná hovězí pečeně postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec zbavíme blan, posypeme solí, vložíme do velké porcelánové mísy a postavíme na několik hodin do chladu.

2

Zatím svaříme ocet se 2 bobkovými listy, 10 hřebíčky, 10 jalovčinkami, 10 zrnky nového koření, 5 zrnky pepře a 2 lžičkami soli. Nálev necháme vychladnout a zalijeme jím na několik dní maso, které v nálevu 2x denně obracíme.

3

Dále připravíme švestkovou omáčku. Půl kg švestkových povidel vložíme do kastrolu, podlijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni je necháme rozvařit. Do tohoto základu přidáme 6 prolisovaných stroužků česneku, 2 lžíce sekaného kopru, 3 lžičky mletého koriandru, 2 lžičky sladké papriky a 2 lžičky utřené sušené máty, osolíme a ještě 5 minut povaříme. Omáčku dáme vychladnout a hned podáváme. Uchovat ji můžeme v chladničce ve sklenici, zalitou lžící oleje.

4

Naložené maso vyjmeme z nálevu, osušíme a vložíme do kastrolu na rozškvařenou slaninu, maso opečeme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, 1 bobkový list a 5 zrnek pepře, necháme zasmahnout, podlijeme osoleným horkým hovězím vývarem a přikryté dusíme doměkka, tedy asi 80-90 minut. Maso pak přendáme na mísu, necháme vychladnout, ostrým nožem naporcujeme a přelijeme propasírovanou šťávou z pečeně.

5

Podáváme se studenou švestkovou omáčkou.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování a vychladnutí pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept