Gruzínská huspenina mužuži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 255 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gruzínská huspenina mužuži
Gruzínská huspenina mužuži
Celkový čas: | 255 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57599 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
6 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
200 ml | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vepřové koleno |
2 ks | Vepřové nožičky |
2 ks | Vepřové ocásky |
500 g | Vepřové ramínko |
3,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 220,2mg |
Draslík | 297,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 117,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Vepřové nožičky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Vepřové koleno, Vepřové ramínko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové ocásky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Gruzínská huspenina mužuži postup přípravy receptu:
1 | Vepřové nožičky a kolena rozsekneme napůl, ocásky pokrájíme na větší kousky, vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly ponořeny a vaříme na velmi mírném ohni 1,5 hodiny tak, aby voda jen probublávala. |
2 | Potom přilijeme 100 ml vinného octa a mírně vaříme další 1,5 hodiny. Nakonec přidáme jednu celou cibuli a mrkev, 1 bobkový list, 5 zrnek nového koření, a 4 zrnka pepře, osolíme a vaříme ještě 35-40 minut. Měkké maso vyndáme a vývar procedíme. |
3 | Zároveň v jiném hrnci vaříme ramínko. Nakrájíme je na větší kousky, zalijeme mírně osolenou vařící vodou a vaříme 2,5 hodiny, voda rovněž musí jen lehce bublat. Po 2 hodinách varu přidáme k masu druhou polovinu koření. Měkké ramínko přeložíme z hrnce do mísy a nalijeme na něj 100 ml vinného octa, vaříme 1-1,5 hodiny a vývar přecedíme. Potom maso do hrnce vrátíme, zalijeme přecezeným vývarem, necháme přejít varem a odstavíme z ohně. |
4 | Do větší mísy dáme uvařené ramínko, maso z vykostěných kolen a nožiček, nakrájené ocásky, posypeme sekaným koprem a zalijeme oběma vývary. |
5 | Necháme vychladnout a rozležet 24 hodin, potom vyklopíme, nakrájíme a podáváme obložené cibulí nakrájenou na kolečka. |