Jednoduchý recept

Gruzínská huspenina mužuži

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 255 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 220 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57599
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
6 ks Cibule
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
200 ml Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vepřové koleno
2 ks Vepřové nožičky
2 ks Vepřové ocásky
500 g Vepřové ramínko
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,420 kcal
Kilojoule 5 943kJ
3% Sacharidy 10 g
192% Tuky 144 g
30% Sodík 595 mg
202% Bílkoviny 114 g

Gruzínská huspenina mužuži postup přípravy receptu:

1

Vepřové nožičky a kolena rozsekneme napůl, ocásky pokrájíme na větší kousky, vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly ponořeny a vaříme na velmi mírném ohni 1,5 hodiny tak, aby voda jen probublávala.

2

Potom přilijeme 100 ml vinného octa a mírně vaříme další 1,5 hodiny. Nakonec přidáme jednu celou cibuli a mrkev, 1 bobkový list, 5 zrnek nového koření, a 4 zrnka pepře, osolíme a vaříme ještě 35-40 minut. Měkké maso vyndáme a vývar procedíme.

3

Zároveň v jiném hrnci vaříme ramínko. Nakrájíme je na větší kousky, zalijeme mírně osolenou vařící vodou a vaříme 2,5 hodiny, voda rovněž musí jen lehce bublat. Po 2 hodinách varu přidáme k masu druhou polovinu koření. Měkké ramínko přeložíme z hrnce do mísy a nalijeme na něj 100 ml vinného octa, vaříme 1-1,5 hodiny a vývar přecedíme. Potom maso do hrnce vrátíme, zalijeme přecezeným vývarem, necháme přejít varem a odstavíme z ohně.

4

Do větší mísy dáme uvařené ramínko, maso z vykostěných kolen a nožiček, nakrájené ocásky, posypeme sekaným koprem a zalijeme oběma vývary.

5

Necháme vychladnout a rozležet 24 hodin, potom vyklopíme, nakrájíme a podáváme obložené cibulí nakrájenou na kolečka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept