Zdravý recept

Marinovaná zelenina po arménsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57600
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Červená řepa
24 stroužek Česnek
4 ks Cibule
0,5 kávová lžička Estragon
3 ks Jablka
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 ks Lilek
2 polévková lžíce Máta
3 ks Mrkev kořen
50 ml Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
4 ks Paprika zelená
2 polévková lžíce Petržel - nať
5 ks Rajčata zelená
3 polévková lžíce Sůl
3,5 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 598kJ
24% Sacharidy 87 g
235% Tuky 176 g
63% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 14 g

Marinovaná zelenina po arménsku postup přípravy receptu:

1

V hrnci svaříme 1 l vody se solí, přidáme vinný ocet, přivedeme do varu, ale nevaříme a do horkého nálevu nasypeme sekaný estragon, mátu, kopr a petrželku, hrnec přikryjeme a nálev necháme vychladnout.

2

Zatím si připravíme zeleninu. Lilky nakrájíme na kolečka, 1 minutu je povaříme v osolené vodě vyjmeme z vody a necháme na cedníku okapat. Mrkve a červenou řepu vcelku povaříme 5 minut, mrkve nakrájíme na kolečka a oloupané řepy na nudličky. Ostatní zeleninu zpracujeme v syrovém stavu. Zelí nakrouháme, cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku podélně na poloviny, paprikové lusky, okurku, zelená rajčata a jablka na nudličky.

3

Všechnu zeleninu promícháme a vložíme do většího kameninového hrnce, nebo velké okurkové sklenice, zalijeme studenou marinádou a necháme v chladnu týden uležet.

4

Arménská marinovaná zelenina je vhodnou přílohou k masu, vaječným i bramborovým pokrmům, uzeninám i jako samostatný předkrm.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k odležení pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept