Zdravý recept

Marinované zelí po gruzínsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57603

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
1 ks Celer bulvový
2 ks Kapie
3 ks Mrkev kořen
250 ml Ocet vinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé
1 ks Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 582kJ
8% Sacharidy 29 g
173% Tuky 130 g
13% Sodík 266 mg
10% Bílkoviny 6 g

Marinované zelí po gruzínsku postup přípravy receptu:

1

Hlávku zelí nakrájíme na osminky a spolu s rozkrojenou červenou kapií spaříme vařící vodou, dále doměkka uvaříme červenou řepu, celer a mrkev. Kapii nakrájíme na proužky, červenou řepu s celerem na hranolky a mrkev na kolečka.

2

Osminky zelí vložíme do keramické nebo porcelánové nádoby, proložíme nakrájenou zeleninou, bobkovým listem, sekanou petrželkou a celerovou natí a zalijeme horkým nálevem z vinného octa smíchaného 1:1 s vodou a svařeného s mletou paprikou a solí.

3

Nádobu uzavřeme a necháme stát na chladném místě 3 dny.

4

Podáváme jako přílohu k masu, bramborovým jídlům a slaným moučníkům.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz