Marinované zelí po gruzínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované zelí po gruzínsku
Marinované zelí po gruzínsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57603 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
1 ks | Červená řepa |
2 ks | Kapie |
3 ks | Mrkev kořen |
250 ml | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 848,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Červená řepa, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kapie, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované zelí po gruzínsku postup přípravy receptu:
1 | Hlávku zelí nakrájíme na osminky a spolu s rozkrojenou červenou kapií spaříme vařící vodou, dále doměkka uvaříme červenou řepu, celer a mrkev. Kapii nakrájíme na proužky, červenou řepu s celerem na hranolky a mrkev na kolečka. |
2 | Osminky zelí vložíme do keramické nebo porcelánové nádoby, proložíme nakrájenou zeleninou, bobkovým listem, sekanou petrželkou a celerovou natí a zalijeme horkým nálevem z vinného octa smíchaného 1:1 s vodou a svařeného s mletou paprikou a solí. |
3 | Nádobu uzavřeme a necháme stát na chladném místě 3 dny. |
4 | Podáváme jako přílohu k masu, bramborovým jídlům a slaným moučníkům. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování pokrmu.