Gruzínská marinovaná červená řepa s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gruzínská marinovaná červená řepa s ořechy
Gruzínská marinovaná červená řepa s ořechy
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57605 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1000 g | Červená řepa |
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
2 ks | Kapie |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
100 ml | Ocet vinný |
150 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 693,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Červená řepa, Česnek, Cukr krupice, Hřebíček, Koriandr čerstvý, Nové koření celé, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gruzínská marinovaná červená řepa s ořechy postup přípravy receptu:
1 | V kastrole svaříme vinný ocet s vodou v poměru 1:1. Když směs začne vřít, přidáme cukr a sůl, nové koření, celý pepř, hřebíček s bobkovým listem a necháme minutu převařit. |
2 | Červenou řepu důkladně očistíme a omyjeme a dáme vařit. Doměkka uvařenou a vychlazenou řepu oloupeme a nakrájíme na kolečka, vložíme do velké sklenice a zalijeme studenou marinádou. Sklenici dobře zakryjeme a dáme do chladna alespoň na 4 dny marinovat. Potom řepu vyndáme z marinády, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. |
3 | Vyloupaná jádra vlašských ořechů, kapie a česnek umeleme, přidáme tlučený koriandr a rozmícháme se 3-4 lžícemi marinády. Směsí přelijeme červenou řepu, dobře promícháme a necháme 1-2 hodiny rozležet. |
4 | Podáváme jako přílohu k masu a uzeninám. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k rozležení pokrmu.