Recept

Gruzínská marinovaná červená řepa s ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57605
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
1000 g Červená řepa
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hřebíček
2 ks Kapie
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Nové koření celé
100 ml Ocet vinný
150 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 080kJ
7% Sacharidy 24 g
22% Tuky 17 g
14% Sodík 279 mg
12% Bílkoviny 7 g

Gruzínská marinovaná červená řepa s ořechy postup přípravy receptu:

1

V kastrole svaříme vinný ocet s vodou v poměru 1:1. Když směs začne vřít, přidáme cukr a sůl, nové koření, celý pepř, hřebíček s bobkovým listem a necháme minutu převařit.

2

Červenou řepu důkladně očistíme a omyjeme a dáme vařit. Doměkka uvařenou a vychlazenou řepu oloupeme a nakrájíme na kolečka, vložíme do velké sklenice a zalijeme studenou marinádou. Sklenici dobře zakryjeme a dáme do chladna alespoň na 4 dny marinovat. Potom řepu vyndáme z marinády, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy.

3

Vyloupaná jádra vlašských ořechů, kapie a česnek umeleme, přidáme tlučený koriandr a rozmícháme se 3-4 lžícemi marinády. Směsí přelijeme červenou řepu, dobře promícháme a necháme 1-2 hodiny rozležet.

4

Podáváme jako přílohu k masu a uzeninám.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k rozležení pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept